BLÅ MAT 2.0
%20blamat_logo_farg.png)
Sotenäs Symbioscentrum är med som en aktiv partner i projektet BLÅ MAT 2.0 – Centrum för framtidens sjömat.
Syftet med Blå mat – centrum för framtidens sjömat, är att ta vara på den enorma potential som finns i produktion av näringsriktig mat från svenska vatten och därmed göra Sverige till en ledande producent av hållbar sjömat.
Under den andra perioden, från 2024 till och med 2027, arbetar Blå mat med visionen: "Att stödja ökad produktion, värdeskapande och konsumtion av innovativ, hållbar och hälsosam sjömat i Sverige genom banbrytande forskning, kapacitetsuppbyggnad och samskapande av kunskap med alla delar av samhället."
Symbioscentrums medverkan och bidrag sker inom:
- Planering och genomförande av forskning
- Hitta lösningar på samhällsutmaningar
- Kunskap, utrustning och nätverk kopplat till cirkulära restflöden och industriell och social symbios
- Sprida kunskap kring vikten av att bugga livsmedelssystemet affärsmässigt hållbart, etiskt och robust
- Innovativa nätverk och få inspiration från andra aktörer
- Hållbar livsmedelsproduktion
lnformationsblad om projektet finns HÄR. pdf, 5 MB.
Kort fakta
Period: 2024 - 2027
Finansiärer: Formas, Region Stockholm, Västra Götlandsregionen
Publicerad:
Senast ändrad: