Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med servering inom restaurang- och besöksnäringen. I utbildningen kommer du att utveckla din förmåga att arbeta inom restaurangverksamhet med matsals, bar samt baristaarbete. Du kommer få lära dig att arbeta med uppdukning, gästbemötande, försäljning, bred kunskap inom dryckeshantering och övrig service i restaurang och bar enligt både traditionella och moderna metoder. För att läsa utbildningen bör du vara stresstålig och samarbetsvillig. Du är noggrann och strävar alltid efter att ge gästen den bästa servicen och restaurangupplevelsen. Du är positiv och har lätt för att samarbeta med kollegor, och har ett hängivet och brinnande intresse för service och bemötande.
Du kommer få kunskaper om att leverera en kulinarisk måltid som en helhetsupplevelse och dess olika beståndsdelar från olika kulturer. Utbildningen ger dig även grundläggande kunskaper om försäljning, hygien, näringslära, specialkost och ansvarsfull alkoholservering.
I utbildningen ingår även praktiska moment som att lära sig att kommunicera, samverka med andra och bemöta gäster. Du kommer att lära dig hur man kan arbeta ansvarsfullt och kvalitetsmedvet med olika etiska frågor kring måltiden, och med en tydlig koppling till en maritim-och hållbar utveckling. Utbildningen ger kunskaper för att arbeta som servitris eller servitör efter avslutad utbildning. Det finns även stora möjligheterna att vidareutveckla sin yrkesskicklighet via internutbildningar på arbetsplatsen eller på en yrkeshögskola.
Publicerad:
Senast ändrad:
Dela detta innehåll
ÅSA KARLSSON
PETER KLOTH
ADRESS
Sotenäs Kommun
Parkgatan 46
456 31 Kungshamn
Hitta hit Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Om webbplatsen