Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Vuxenutbildning

En del av Sotenäs symbioscentrum

Den kommunala vuxenutbildningen i Sotenäs kommun är en del av Sotenäs Symbioscentrum som har ett fokus på det livslånga lärandet.


Verksamheten omfattas av grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning, språkintroduktion, svenska för invandrare (SFI), särvux, yrkes- och uppdragsutbildningar. Vuxenutbildningen ingår i ett delregionalt samarbete mellan Sotenäs, Munkedal och Lysekils kommun och erbjuder ett gemensamt kursutbud av kurser och yrkesutbildningar i nära samarbete med det lokala näringslivet.


Studera på vuxenutbildningen

Vi vill genom det livslånga lärandet stödja vuxna lärande och möjligheter att lära om och lära nytt hela livet för att kunna etablera sig på arbetsmarknaden eller att studera vidare.


För dig som är vuxen finns möjligheten att studera på den kommunala vuxenutbildningen i Sotenäs, Munkedal och Lysekils kommun.

Hos oss har du fr.o.m. hösten du fyller 20 år eller om du har slutfört ett treårigt gymnasieprogram rätt att studera på vuxenutbildningen

Du kan läsa både enskilda kurser och yrkesutbildningar. Att studera på vuxenutbildningen innebär att du bland annat kan:

  • läsa in grundskolan och/eller gymnasium
  • utbildar dig till ett specifikt yrke som undersköterska, ekonomiassistent, kock osv
  • läsa enstaka kurser för vidare studier på yrkeshögskole- eller högskoleutbildning.

Läs mer om vårt aktuella kursutbud för vuxenutbildningen.

 

För mer information om vuxenutbildning

KLICKA HÄR


Publicerad:

Senast ändrad:

 

Dela detta innehåll