Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Kockutbildning

Kockutbildningen ger dig en bra grund inför kommande arbetsliv och vänder sig till dig som vill arbeta inom restaurangbranschen med tillagning av mat.

Ladda ner information om kockutbildningen här. Pdf, 356 kB.

I utbildningen ingår att lära sig grundläggande teoretiska och praktiska moment kopplat till yrkeslivet som kock. För utbildningen bör du ha ett intresse för matlagning, du är kreativ, noggrann, social och serviceinriktad för att kunna erbjuda gästerna en matupplevelse utöver det vanliga.


Utbildningen i korthet

Utbildningen innehåller teoretiska moment där du får kunskaper om hygien, livsmedel-och näringskunskap samt grunderna i servering, samt service och bemötande. Du får även genom en praktisk undervisning lära dig att komponera och tillaga näringsriktiga, smakfulla och estetiskt tilltalande måltider. I utbildningen finns en bred utgångspunkt med en särskild inriktning mot det maritima och närproducerade råvaror, med koppling till i våra unika kust-och havsmiljö.

I utbildningen ingår även flera veckors praktik där du får lära dig att arbeta i olika kök. Genom praktiken ges du möjlighet att komma i kontakt med potentiella arbetsgivare och medarbetare inom branschen. Efter utbildningen kan du arbeta i restaurang och storkök som köksbiträde, kallskänka, serveringspersonal eller kock. Efter avslutad utbildning ges betyg och intyg.


KURSER i KOCKUTBILDNINGEN

Terminen 1

  • Livsmedelshygien 100p
  • Livsmedels och näringskunskap 100p
  • Måltids och branschkunskap 100p
  • Matlagning 1 100p
  • Bageri 1 100p

Terminen 2

  • Service och bemötande 100p
  • Matlagning 2 200p
  • Matlagning specialisering 100p
  • Specialkost 100p

Publicerad:

Senast ändrad:

 

Dela detta innehåll

PETER KLOTH

Restaurang-och bagerilärare

 

peter.kloth@sotenas.se

0721- 42 10 42

ÅSA KARLSSON


Studie- och Yrkesvägledare


syv.symbioscentrum@sotenas.se

0523 - 66 46 75